7 tips voor strandtenten voor het verhogen van de omzet

Strandtenten in Nederland zijn erg afhankelijk van het weer. Wanneer het in de zomermaanden slecht weer is, draaien de strandtenten vanzelfsprekend een lage omzet. Hoewel er deze zomer qua weer weinig te klagen valt, geven we in dit blog een aantal tips om de omzetten voor strandtenten te verhogen.

1. Organiseer activiteiten

Door het organiseren van activiteiten komen er het hele seizoen door meer bezoekers af op de strandtent. Voorbeelden van activiteiten zijn beachvolleybal, brandingraften, vliegeren of blowkarten. Op deze activiteiten komen particulieren en bedrijven af. Ben u zelf niet in de gelegenheid om activiteiten te organiseren, probeer dan een samenwerking aan te gaan met bijvoorbeeld een outdoorsport bedrijf.

2. Organiseer evenementen

Op evenementen komen gedurende het gehele jaar mensen af. Dit zou een BBQ evenement kunnen zijn met een band, of een salsa avond met een buffet. Ook muziekevenementen doen het in strandtenten vaak erg goed. Wanneer kaarten vooraf gekocht moeten worden, bent u op de dag zelf minder afhankelijk van het weer.

3. Hele jaar geopend zijn

Voor veel strandtenten is dit niet zomaar mogelijk, maar als dit bij uw paviljoen wel kan, kan dit zorgen voor een omzetstijging van wel 35%.

4. Denk aan de kinderen

Er zijn relatief weinig strandtenten die een speelruimte hebben voor kinderen. Wanneer er bijvoorbeeld een glijbaan en een schepjes en emmertjes zijn, komen ouders sneller op een terras zitten waar de kinderen beziggehouden kunnen worden en blijven hierdoor ook langer zitten. Wanneer dit er niet is, worden kinderen sneller onrustig, waardoor ouders eerder vertrekken.

5. Bied een ontbijt aan

Door het aanbieden van (eenvoudige) ontbijtmogelijkheden, kunnen gasten de hele dag door komen. Veel strandtenten bieden alleen een lunch en diner aan, waardoor er een stuk omzet wordt gemist.

6. Beperk het aantal gerechten op de kaart

Dit principe kan gelden voor alle restaurants. Zorg er voor dat op de kaart niet te veel gerechten staan. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de gerechten omhoog gaat. Daarnaast hoeven er ook minder ingrediënten ingekocht te worden, waardoor voedselverspilling uitblijft.

>Jurrien Strobel
Jurrien Strobel
Als student heb ik 7 jaar in de horeca gewerkt. Omdat de urenregistratie op papier werd gedaan, heb ik een applicatie gemaakt waarbij de gewerkte uren en roosters online geregistreerd konden worden. Dit project heb ik ook gebruikt als afstudeer project. Drie jaar na mijn studie heb ik samen met Kars Frijters de software volledig opnieuw geschreven. Inmiddels zijn we met een heel team en maken 1000+ bedrijven van allerlei branches gebruik van onze software.