PersoneelsSysteem vervangt planning in excel

Geplaatst op: November 25, 2014

Een goede personeelsplanning is belangrijker dan ooit. In tijden van economisch herstel is het belangrijk om de kosten zoveel mogelijk onder controle te hebben.

Bij veel bedrijven met wisselend personeel, worden personeelsroosters gemaakt. Dit gebeurd in veel gevallen in excel. Excel is een mooi programma waarmee onder andere werkroosters gemaakt kunnen worden. Een nadeel is dat excel hier niet voor bedoeld is, en het dus een aantal belangrijke functionaliteiten mist die nodig zijn om snel een goede personeelsplanning te maken.

Denk hierbij aan de beschikbaarheid van de medewerkers. Bij het maken van een personeelsplanning in excel wordt vaak veel gewisseld tussen Outlook om de beschikbaarheid van medewerkers te bekijken, en Excel voor het maken van de personeelsplanning.

Tijdens het maken van een werkrooster in excel zijn de personeelskosten niet direct zichtbaar. Personeel is in veel gevallen de grootste kostenpost van een bedrijf. Om die reden is het vaak ook de plek waar de meeste kosten bespaard kunnen worden. Door gebruik te maken van een goed online personeelsplanning systeem worden de kosten tijdens het plannen inzichtelijk.

De afwezigheid van medewerkers wordt vrijwel nooit in het rooster geregistreerd. Tijdens het inroosteren is dan niet zichtbaar wanneer medewerkers afwezig zijn door bijvoorbeeld ziekte of vakantie.

Nadat een rooster eenmaal klaar is, worden deze vaak per email verzonden. Regelmatig komt het voor dat medewerkers aangeven dat ze niet kunnen werken op de ingeplande tijden. In de geval moet een werkrooster aangepast worden, en opnieuw worden verzonden.

Gelukkig is er een goede oplossing voor bovengenoemde problemen. Door gebruik te maken van het PersoneelsSysteem zijn alle boven genoemde problemen verleden tijd.