Snel en eenvoudig uw werkrooster maken.

Een werkrooster maken kan snel en en eenvoudig met het PersoneelsSysteem

In 3 stappen uw werkrooster maken.

Het maken van een werkrooster is vaak een vervelende en tijdrovende klus. Medewerkers hebben hun beschikbaarheid en afwezigheid per email doorgegeven, en u bent regelmatig aan het wisselen tussen outlook en excel om het juiste personeel in te plannen. Een rooster maken met het PersoneelsSysteem is zo geregeld. Hieronder staat in drie stappen beschreven hoe eenvoudig het is om uw medewerkers in te roosteren.

Leeg werkrooster

Rooster maken stap 1.

U kunt een rooster maken door in het hoofdmenu van de software naar "Rooster" te gaan. U ziet een rooster waarbij aan de linkerkant de namen van de medewerkers staan en boven aan de datum's. Wanneer u met de cursor (muis) achter een medewerkers navigeert, onder de dag waarop u een dienst wilt inroosteren, dan verschijnt een link met "Voeg toe". Wanneer u hier op klikt verschijnt er een dialoog waarmee u een dienst kunt inroosteren.

Dienst rooster toevoegen
Dienst toevoegen in rooster

Werkrooster maken stap 2.

Wanneer het scherm om de dienst in te voegen op het scherm staat, is standaard de medewerker geselecteerd waarachter u op de naam geklikt heeft. Het is mogelijk om meerdere medewerkers te selecteren, zodat u voor meerdere medewerker te gelijk een dienst kan inroosteren. Nadat u heeft aangegeven voor welke medewerkers de dienst ingeroosterd moet worden, geslecteerd u het type dienst dat ingeroosterd moet worden. Na het selecteren worden automatisch de start- en eindtijd en de pauze ingevuld zoals die gelden voor de geselecteerde dienst. Het is mogelijk om de standaard werktijden en de pauze aan te passen van de dienst. Daarnaast is het mogelijk om een beschrijving toe te voegen aan de dienst. Dit is een algemene beschrijving welke zichtbaar is voor de medewerker.

Rooster maken stap 3.

De laatste stap bij het inroosteren van de dienst is optioneel. In deze stap beschrijven we hoe u een dienst kunt herhalen. Nadat u heeft geklikt op "Deze dienst herhalen", verschijnen de mogelijkheden om de dienst te herhalen. U kunt hier aangeven of de dienst iedere week moet terug komen, of om de 2, 3 etc. weken. Daarna geeft u aan op welke dagen de dienst herhaald moet worden. Als laatste geeft u aan hoeveel keer de dienst herhaald mag worden, of tot en met welke datum de dienst herhaald moet worden. Zo kunt u makkelijk voor bijvoorbeeld de komende 2 maanden een werkrooster maken. Wanneer u de laatste 2 opties leeg laat, wordt de dienst tot in het oneindige ingeroosterd. U kunt dan op een dienst in de reeks herhalingen klikken om de herhaling te beëindigen.

Dienst inroosteren

Uw werkrooster is klaar.

Wanneer alle diensten zijn ingeroosterd, is het werkrooster klaar om verstuurd te worden naar de medewerkers. Eventuele wijzigen kunnen later nog worden doorgevoerd, waarbij de medewerkers individueel op de hoogte gesteld kunnen worden.

Medewerkers werkrooster

Probeer PersoneelsSysteem de eerste 30 dagen gratis!Direct aanmelden