5 tips voor een goed vakantierooster

Wanneer de schoolvakanties zijn begonnen, zijn veel medewerkers afwezig. Terwijl sommige medewerkers op vakantie zijn, heeft de planner zijn handen vol om met alle beschikbare medewerkers een goed vakantierooster te maken. Planners beginnen daarom vaak al vroeg met het maken van een vakantierooster. Toch hebben we nog wat tips voor het maken van een goed vakantierooster.

1. Begin op tijd met het vakantierooster

Begin op tijd met het maken van een vakantierooster. Vraag de medewerkers zo vroeg mogelijk of medewerkers hun beschikbaarheid en vakanties willen doorgeven. Op deze manier is vroegtijdig inzichtelijk hoeveel medewerkers afwezig zullen zijn en of dit voor problemen zal zorgen.

2. Minimale bezetting instellen

Stel een minimale bezetting is. Houd daarbij ook rekening met een eventueel rustigere periode en een lagere werkdruk. Door een minimale bezetting in te stellen, hoeven er wellicht minder medewerkers ingeroosterd te worden en kun je controleren of er in ieder geval voldoende bezetting zal zijn.

3. Medewerkers zelf laten roosteren

Stel diensten beschikbaar voor de medewerkers zodat zij zichzelf kunnen inroosteren. Door medewerkers te betrekken bij het planproces, zullen de medewerkers die beschikbaar zijn vaker een extra dienst willen draaien.

4. Versterking van het team

Er zijn verschillende manieren om het team te versterken. Er kan gebruik worden gemaakt van oud-medewerkers. Deze hebben als voordeel dat ze het bedrijf al kennen en daarom niet ingewerkt hoeven te worden. Een andere optie is het gebruik maken van uitzendkrachten. De kosten van deze medewerkers liggen vaak hoger, maar het zoekproces gaat wel een stuk sneller. Het kan slim zijn om deze medewerkers al voor de vakantieperiode te laten wennen, zodat ze tijdens de vakantie periode al zijn ingewerkt.

5. Op tijd het vakantierooster delen

Communiceer vroegtijdig het rooster, hierdoor weten alle medewerkers waar ze aan toe zijn. Ook kunnen de medewerkers die eventueel meer diensten draaien, hier rekening mee houden. Voor medewerkers die zijn ingeroosterd en toch nog last-minute op vakantie willen, is er nog de tijd om te puzzelen of ze nog vrij kunnen nemen.

>Jurrien Strobel
Jurrien Strobel
Als student heb ik 7 jaar in de horeca gewerkt. Omdat de urenregistratie op papier werd gedaan, heb ik een applicatie gemaakt waarbij de gewerkte uren en roosters online geregistreerd konden worden. Dit project heb ik ook gebruikt als afstudeer project. Drie jaar na mijn studie heb ik samen met Kars Frijters de software volledig opnieuw geschreven. Inmiddels zijn we met een heel team en maken 1000+ bedrijven van allerlei branches gebruik van onze software.